Svensk Damfotboll!

Dags att slå ett slag för den kvinnliga fotbollen!

Ok, som fotbollsspelare och som fotbollstränare så vet jag och har sett att det är skillnad på manliga och kvinnliga fotbollsspelare. Muskelmässigt dominerar männen och kan slå passningar för hur många meter som helst. Speluppfattningmässigt ser jag ändå kvinnorna som vinnare. Det märks att tjejer ser passningar, öppningar och andra alternativ, men ibland saknas kraften att slå den långa avgörande passen
.
Jag har en instruktör som jag ser upp till som på ett läger sa: ”tjejer ser de avgörande passen, killarna kan slå den.” Jag gillar detta citat och använder mig av det ofta när jag tränar både mina pojkar och flickor.

Sen att det svenska herrlandslaget skulle slå det svenska damlandslaget i fotboll kan jag väl hålla med om.

Dock måste jag säga till alla korkade ”fotbollskännare” som påstår att damfotbollen är mesig, tråkig och dålig att det är dags för er att växa upp. Har ni någonsin sett en damfotbollsmatch, eller deltagit i en träning med damer? Det smäller på ganska bra redan på träning och vid match är tjejerna ännu hårdare.

Jag har sett tjejer på 17 år möta killar på 17 år och matcherna har slutat både med storsegrar åt båda hållen, samt oavgjorda matcher. Att påstå en sådan sak som att alla killar är bättre än alla tjejer i fotboll är totalt BullSh’t. Jag anordnar gärna en träningsmatch mellan ett tjejlag där jag väljer spelarna och ett killlag där ”ni” får välja killarna. Kravet är att alla ska vara inom ett spann på 3 årgångar!

Allt från mig
Mikke

*menas med alla som påstår att alla killar är bättre än alla tjejer!

RSS 2.0